Kaninåret -12 High & Low

Vi kör en High & Low 2012 #Kaninåret nu såhär mitt i natten, dom sista timmarna av 2012.
 
High: Kaninerna har blivit så självsäkra och duktiga det här året! Det är sjukt vilka framgångar dom har gjort!

 
Low: Sjukdomarna som drabbade båda mina små. Daisy fick förstoppning i början av året och Doris hade ju mask ett bra tag i augusti..
Bilderna är fotade av Lovisa W-B och Wilma E.
 
//Hanna - Gästbloggare.
• Ni finner mig även HÄR!
 

Godkänt!

När ingen gästbloggare har gjort något inlägg på länge och jag har tillgång till internet ibland så slänger jag in ett nu.
 
Elwis Cert blev godkänt nyss! :D

4 dagar till kista, så jag önskar alla lycka till!
 
//Linnea

Rätt svar!

RÄTT!

Något mer får ni inte veta förrän det är aktuellt och då bloggar bara Linnea här, så då får ni lov att kolla in på min blogg. Jag är hemlighetsfull ibland! ;)
 
Kista närmar sig iallafall med stora steg. 5 dagar kvar!! Jag längtar så det är helt sjukt.. Innan vi åker ska jag försöka fixa bilder på alla mina kaninrelaterade julklappar, så får ni se. Det mesta är till nya bebben.
 
//Hanna - Gästbloggare.
• Ni finner mig även HÄR!

God jul!

God jul alla Linneas bloggläsare önskar Hanna som just nu ska avnjuta ett julbord!


Från Elwis till er alla, en riktig GOD JUL!

GOD JUL ALLA!
 
 
/ Lovisa och Elwis!

Svar på kommentar.

 
Svar: Använder mig utav tre olika kameror, oftast bara två av dem. Canon EOS 1000D och Canon EOS 50D, anser dock att den sistnämnda är bäst utav dem. Sen kan det hända att jag använder en Canon EOS 350D också. Oblektiv jag använder är ju självklart Canon, ett standard och ett tele, kommer inte på nu vilken zoom eller vad de heter. Anser själv att Canon är bästa kameramärket och det är helt klart värt varenda litet öre! Sedan använder ja mig också utav en blixt, som jag inte heller vet vad den heter, tyvärr.. 
 
Och tack så mycket, det värmer i hjärtat, verkligen, kul att du tycker att jag tar fina bilder! 
 
 
Sist av allt.. 

God jul alla Linneas bloggläsare, hoppas ni får det awesome! 
 
/Maria

Petrov och Cedric.


Fotograferade mina vovvar lite i snön idag. Är inte speciellt nöjd med bilderna, men eftersom jag ändå fotat käne jag mig tvungen att lägga upp dem. Älskar dock sista bilden på Petrov, har nog aldrig existerat sötare hund! :)
 
/Maria

Foto

Idag så tog jag ut kaninerna och fotade dom i snön. Elwis var lite galen, han hoppade upp i snödrivorna och hoppade där i stället för på marken ;) Det är ju bra i och för sig, för då får han ju mer träning, fast han blir ju så kall och blöt...
 
Mer bilder finns på min blogg som är här
 
Här kommer det lite bilder då, lite suddiga bilder blev det men aja...
 
/ Lovisa :)
klippanskaniner

Tävlingsresultat från helgen, Elwis

Förlåt för sen uppdate...
 
Elwis Elit krokig:
Det var ju första gången på länge som jag fick styra och hoppa han, det gick ganska bra inte helt perfekt menmen. Han rev lite på de största hindernas bak kant men annars var han jätte fin 5fel.
 
Elwis elit rak:
Han var jätte fin, dock gick det lite för fort så han bröt ut. Sista hindret ville han inte hoppa han var tvungen att korras på det hindret till och med i finalen och det gick ändå inte jätte fort så han behövde inte vägra ut menmen. 2+3 och en 5plac det var tiden som avgjorde annars skulle han kunna bli 3a :)
 
/ Lovisa
Ni hittar mig även här
 
 

fråga!

Svara gärna på denna fråga :D
 
Tycker ni att man kan springa med kaninerna då det är 30minus? och dom brukar vara ute... Annars får dom inte röra sig så mycket medans dom är inne, orkar inet förklara så invecklat men ni kan ju titta in på min blogg så får ni se vilken situation jag sitter i ;)
 
/ Lovisa HÄR hittar ni min blogg :))

Ber om ursäkt.

 
Har inte haft ork att blogga på varken min eller denna blogg när jag varit sjuk, och det ber jag om ursäkt för. Men ska försöka från och med nu att slänga in minst ett inlägg om dagen så Linneas blogg hålls uppdaterad. 
Tänkte skriva ett litet inlägg om mina kaniner, blir väl lite halvintressant. Ber även om ursäkt för tråkigt inlägg. 
 
/Maria

hm..

Fick några gissningar i det förra inlägget, en av kommentarerna hade rätt svar!

Vissa trodde det var Doris som skulle få ungar, vilket hon ska men det är ingen nyhet dock. Fast hon paras till sommaren.. Vem hade rätt svar då?
RÄTT MATHILDA!

Dock säger jag inget mer men ni kan få en liten ledtråd, jag är dock inte så bra på sånt här men vi kör på. Vad får du om du kombinerar regn och sol?
En liten ledtråd, hoppas ni fattar. ;)
 
Besök Mathildas blogg HÄR!
 
//Hanna - Gästbloggare.
• Ni finner mig även HÄR!
 

Glader!

Lycklig tjej bakom skärmen här, men varför kommer ni inte få veta ;)

Gissa er fram till saken, den som gissar rätt först får en liten länkning!

//Hanna - Gästbloggare
http://Hannaasliv.blogg.se


silver ecstasy.

 
Här har ni några bilder, kommer senare ladda upp alla på min egen blogg. Här har ni även en låt, som jag nött hela dagen. Är verkligen den vackraste jag någonsin hört. Hoppas ni blev nöjda med dem, bilderna alltså! 
 
 
/Maria - randigapa.blogg.se

Vilka hinder jag har!

Fick en fråga om vilka hinder jag har. Jag väljer att ta upp det i ett inlägg så får alla veta! :)
 
Det roliga är väl att jag har 12 olika hinder, varav 10 är riktigt skrot haha! Men jag visar dom 2 hinder som är användbara, jag ska köpa ett nytt hinder till och börja med, sen får jag väl fylla på hinderparken eftersom.
 
Det första hindret är "Enkel V" gjort av Linnea Nordberg, ägaren av denna blogg. Hon gav det till mig i födelsedagspresent i år och har visat det på bloggen tidigare vet jag. Användbart och bra hinder, svårt när man har en snabb kanin som tar bommen i framkant..
 
Det andra hindret är "WM" gjort av Libraartic. Jag fick det hindret i julklapp förra året, riktigt snyggt och användbart. Dock var det allt för dyrt.. Fast det är ju bra gjort så whatever.
 
Snart är det jul och jag taggar kista mer än julafton, bara 14 dagar kvar!
//Hanna - Gästbloggare
• Ni finner mig även HÄR!
 

Tredje gästbloggaren

Hej, då är det väl min tur att presentera mig, den tredje och sista gästbloggaren. Jag heter då Lovisa och jag ska ha Elwis hos mig ett bra tag, över Kista i alla fall. Jag ska då tävla han där, det blir riktigt roligt. Jag har haft han tidigare iår och jag kan ju säga att han utvecklats nå enormt sen i somras!
Jag brukar blogga på klippanskaniner så när kan ni läsa mer :) Jag kommer bara  blogga här lite då och då så jag är mer aktiv på min blogg. Jag kommer skriva på min blogg om kaninerna i största del och där ingår även Elwis. 
 
Jag är då medlem i Norrbottens Kaninhoppare, alltså samma klubb som Linnea och Hanna.
 
Jag heter  då Lovisa som jag redan sagt jag har fått nu igår en fjärde kanin som var efterlängtad! Plus att jag tar han om Elwis nu ett tag framöver. Jag är 16år och bor i Piteå. På min fritid så brukar jag umgås med mina vänner, shoppa, rida och vara med kaninerna självklart. Kaninhoppningen är ju en självklarhet. Jag går första året på gymnasiet, barn och fritid, den bästa linjen tycker jag.
 
Ja det var ju lite om mig i alla fall. Om ni har några frågor så är det bara att ställa dom :) Ni kan läsa mer om mig här.
 
 
 

Fotograferat för eran skull.

Eftersom jag är sjuk, så har jag tagit mig tiden att plocka fram kamera, objektiv och blixt och FOTOGRAFERAT. Shit, det var så himla längesen. Men nu är det gjort. Har till och med fixat bilderna lite, tagit ett tag, men det är gjort. Det finns ju inte mycket att göra när man är sjuk så. Här har ni ett smakprov på bilderna. 
 
 
Flera bilder kommer upp idag, inatt antagligen, eller vill ni ens se flera? ;)
 
/Maria. 

Andra gästbloggaren.

Tänkte göra som Hanna och presentera mig också så ni får ett hum om vem jag är. Heter då Maria, som jag tror Linnea skrivit i något utav inläggen, eller kanske har helt fel. Jaja, åter till det inlägget skulle handla om, mig. 
 
Jag har känt Linnea sedan dagistiden så vi har känt varandra väldigt länge och vi går nu då i samma klass. Jag har fyra kaniner, två hundar och en sköthäst som jag nog bara kommer skriva om. Mina kaniner kan jag ta ett enskilt inlägg om någon dag. Min två kära vovvar heter i alla fall Petrov och Cedric. Petrov är karelsk björnhund/jämthund och Cedric är chinese crested powder puff, sedan så är hästen jag håller på med ett varmblod, fd travare, en riktig jävel till tjej, men verkligen världens bästa. Började med dena flicka för åtta, nio månader sedan, tror jag.
Kaninhoppnig är inte något jag håller så varmt om hjärtat, eller kanske lite, men inte att tävla, kul kan det vara att hålla på med kaninerna och så hemma, inga krav eller stress då, det är bara att ta det lugnt, inga nerver tar över. 
 
En utav mina största passioner förutom djur är musik. Det är nog det jag håller varmast i hjärtat. Jag älskar verkligen musik, all möjlig musik. Varje dag sitter jag i timmar och spelar gitarr, sjunger, trots att det inte alls låter bra, men jag älskar det verkligen. Jag har väldigt varierande musiksmak. Från Suicide Silence, Never Shout Never, Black Veil Brides, Bring Me The Horizon, Kent, Skitarg, All Time Low, Asking Alexndria till Cannibal Corpses. Rekommenderar verkligen dessa band, de är verkligen helt AWESOME! Sulle kunna nämna ännu flera, men dessa är helt klart bäst. 
Fotografera är också något jag håller på med, dock inte så ofta som jag borde, men försöker verkligen ta tag i det nu. Men skolan tar ju upp tiden, men för Linneas, och er skull ska jag verkligen göra det, så det kommer upp nya bilder här, inte bara gamla som jag fotograferat eftersom jag verkligen är urusel på att skriva intressanta inlägg, som ni kanske märker. 
Aja, nu vet ni lite om mig i alla fall, och vill ni, får ni gärna kika in på min personliga blogg → HÄR ←, det skulle vara awesome, dock uppdateras den inte alls ofta.. 
 
Det var allt från mig denna gången, ska försöka slänga in ett inlägg imorgon också, kyss! 
 
 
/Maria. 

Svar på en fråga!

Johanna om Jag börjar redan nu!
Fråga: hur gör du så där så man skriver t.e.x HÄR så är det typ en länk som man bara trycker på sen?:)
 
Svar: Nu är jag inte den bästa på att förklara, men jag gör ett försök för eran skull! Du skriver t.ex HÄR. Sen så väljer du om du vill fylla i det med tjock text, kursiv text, understruken eller överstruken text. Du kan alltid ha vanlig text! Sedan infogar du texten.. 
När du infogat texten syns en liten ikon brevid bild ikonen, tryck på den ikonen..
Då kommer det upp en liten ruta där du fyller i URL och Titel.
Tryck sedan på Infoga
 
KLART!
 
//Hanna - Gästbloggare
• Ni finner mig även HÄR! •
 
 

Jag börjar redan nu!

Bättre tidigt än aldrig, eller hur var det nu?
 
Jag tänkte börja med att presentera en av gästbloggarna, jag själv då. Den som sitter bakom datorskärmen och skriver det här heter Hanna och jag har bloggat på Typkaniner.blogg.se, bloggen finns kvar men jag bloggar inte där längre och jag har ingen aning hur man tar bort den, haha. Nu bloggar jag iallafall HÄR  om mitt liv där kaninerna givetvis ingår. Jag är en av dom 30 stycken medlemmar i Norrbottens Kaninhoppare, alltså samma klubb som Linnea. Jag lärde känna Linnea den 5 Juni 2011, vilket jag kommer ihåg noga! Sedan dess har Linnea varit en av mina bästa vänner. Det enda problemet är väl bara att vi bor ganska långt ifrån varandra, men vi brukar träffas ganska ofta ändå.
 
Jag Hanna då är en tjej på 13 år, jag fyller år i September. Jag står som stolt ägare till Solrosgårdens Whisper of the heart och Sävast Kärleken är stark som jag är delägare på tillsammans med min kusin. På min lilla kaningård väntas det en bebis. Vilken uppfödare, färg, namn, föräldrar vet jag inte. Men jag vet att en bebis ska det bli då jag äntligen har plats för det!
Jag kommer blogga direkt ifrån Husdjursmässan i Kista 2013 då jag ska dit med Doris (Solrosgårdens Whisper of the heart) och Hedda's Kyra (Snöflingans Kiwi crush). Båda kommer att tävla Stockholmstrofén vilket jag ser fram emot! Men jag kommer inte bara blogga från Kista, utan jag kommer slänga in recept på ett mysigt julbord för din kanin till julafton, snöiga bilder på mina små och annat skojigt!
Daisy, Sävast Kärleken är stark. Bilden är fotad av Lovisa W-B
Rak: MSV **
Krok: Svår
Höjd: ELIT
Längd: Ej elit (Startad 2 gånger)
Doris, Solrosgårdens Whisper of the heart. Bilden är fotad av Lovisa W-B
Rak: ELIT 1 C
Krok: ELIT
Höjd: Ej elit **
Längd: Ej elit **
 
Hoppas ni ser fram emot en rolig tid med mig som gästbloggare!

Då var kaninerna hos sina skötare!

Idag har jag lämnat Lakritz hos Vicke, Sväva och Elwis hos Wilma, fast Elwis ska ju till Lovisa på söndag. Hoppas att kaninerna sköter sig bra och att ni har det nice tillsammans! :D
 
Kommer dock sakna mina små... ♥
Helt sjukt hur fin han var för ett år sen ;) Nu ser han ut som en liten boll </3 MEN DET SKITER JAG I!
 
Ha det bra och god jul och gott nytt år på er alla!
 
Nu hoppas jag att mina gästbloggare sköter sig bra ;)
 
//Linnea

Det hemskaste

...Känslan när man vet att sitt djur är nära döden. Har nog bara varit med om det 2 ggr med kaninerna.
Första gången var när Elwis hoppade ut ur hagen och blev jagad av en lös schäfer och andra gången var när Elwis fick förstoppning och var riktigt dålig. Vägde 1,4 kg som minst.
 
Kolla så benig Elwis var, tur att det gick över efter en låååång vecka ♥
 
Känslan är hemsk när man är nära att förlora sitt djur eller har förlorat sitt djur. Hoppas att mina djur har länge kvar tills den dagen är här!
 
//Linnea

12-12-12

Kul inlägg. Eller nääe! Var nyss på stallet och hoppade Bella, en av dom nya ridskoleponnyerna. Bara en dag kvar med kaninerna hemma, sen ska dom få flytta iväg ett tag :(
Nytt objektiv!

Nytt eller nytt, vi hade ett sådant objektiv förut men jag tåkade tappa kameran eftersom objektivet väger ton så det sprack...
 
Nu har vi iallafall ett sådant igen! :D
(Vet inte vad modellen heter, men den passar på Canon hhahha)
 
Dessa bilder är fotade med den:
 Nya och fräsha bilder kommer snart!
 
//Linnea

Var nervös

För första gången på länge var jag nervös när jag skulle tävla. Jag brukar mst bara vara taggad men aldrig pirrig och nervös, nästan så man inte ens vill.
Det var alltså i helgen det blev så när jag skulle hoppa längdhopp med Elwis. Jag var så rädd att han aldrig mer skulle vilja hoppa längd så han brassade på 220 cm på debuten, men lillemannen gjorde sitt bästa för min skull och hoppade tillåmed 180 cm. 2 meter vart för jobbigt tyckte han. Mattan är dessutom lite halkigare än grus, men jag tror att säkerheten på matta kommer eftersom.
 
Elwis hoppar 160 cm och tar sin andra pinne på sin andra längdstart.

Elwis gör ett fint försök på 2 meter.
 
Det var en konstig känsla att vara nervös när jag inte varit det på ett tag, om ni förstår vad jag menar ;)
 
//Linnea

Tävlingsresultat!

Var och tävlade igår i boden.
 
Sävast Wentworth
2+1 i första rak eliten, han skulle ha nollat finalen och fått cert om jag inte rivit ett hinder åt han... Så kan det gå ;)
4 fel i andra och ingen final då jag lät han gå utan press, som han är van vid. Han hoppar av för tidigt på dom stora hindrena utan press så därför trände vi lite.
2:a i längd ej elit på 180 cm och pinne. En pinne kvar till Elit.
  
 
Khaos Stjärnstoft
3+1 i första lätt raken och med mycket fart så jag är nöööjd!
0+1 bara ett pet i finalen i andra lätten, och en första pinne! :D ÄNTLIGEN!
 
 
Lilla Lakritz
Lakritz var ganska taggad, hoppade med fart och vilja i båda svår rakarna på 6 fel vardera. Är nöjd då hon faktiskt hoppade med rull, då spelar det ingen roll om hon river tycker jag ;)
 
Bra slut på tävlingsåret tycker jag :D
 
//Linnea

Är påväg till tävling nu!

Nu sitter jag i bilen med Viktoria och är påväg till tävlingen. Det ska bli roligt och jag är jättetaggad, hoppas att kaninerna också är det. Lakritz var lite rivig när jag stoppade ner henne i transporten i morse så hoppas att hon är likadan på banan!
 
Det har snöat en hel del under natten så jag hoppas att allt går som planerat på vägarna.
Lakritz in action! Det var längesedan ni fick se bilder på henne så nu har ni ett par ;)
 
//Linnea

Wish me good luck!

Imorrn blire tävling i Boden, som ni kanske ser uppe till vänster i länken ;) Årets sista tävling för mig! :(
Hoppas att kaninerna avslutar tävlingsåret bra för min skull...
 
Dom som jag utsett till gästbloggare från den 16 dec till 6 januari är Hanna och Maria! Lovisa som har hand om Elwis och ska tävla kista med honom kommer även att få slänga in ett inlägg när hon vill.
 
Hoppas att ni vill blogga hos mig då, info får ni den 14:e på FB :D
Lyssna: (spola fram till 0.56 om ni vill slippa historien)
 
Borstade bort Elwis tovor från baken igår. Såhär synd om honom var det:

Efter 15 min borstning fick han skutta rund och undersöka i hallen lite ;)
Är det bara jag som upplever att man måste byta vattnet ett X antal gånger nu när det är kallt?!
 
//Linnea

Sjukstuga här hemma!

Idag var jag hemma från skolan. Har feber, ingen röst och hela skallen är fylld med snor. Låter inte fräsht men det är verkligheten för mig.
Kaninerna får roa sig i hagen hela dagen då.
 
Om ungefär en vecka måste jag lämna bort mina små odjur ett tag, men jag vet att dom kommer ha det bra och allt så det är nog inget att oroa sig över. Elwis ska ju även tävla på sin första Kistamässa med den inlånade föraren Lovisa, hoppas att lillemannen sköter sig även med henne.
"Matte, är jag inte söt?" Pussgurkan ♥
 
Känner mig inte så pigg på att plugga till alla proven imorgon... See u in hell! -.-
 
//Linnea

Någon seriös som vill gästblogga?

Funderar på att skaffa 1 eller 2 gästbloggare under julen när jag inte har tillgång till bloggen själv. Så får ni läsare som inte har något att göra under julen något att kika in på iallafall :)
 
Det jag söker är någon som:
• Kan skriva seriösa, intressanta och bra utformade inlägg
• Har fina bilder att visa upp (på en massa kaniner och tillhörande)
• Jag kan lita på och inte rör runt i hela bloggen
• Göra minst 4 inlägg i veckan och max 2 ggr per dag
 
Låter det intressant? Släng iväg en kommentar för mer info :)
Fettassen ♥
 
Nu ska jag ut och måla hinder, sen plugga!
 
//Linnea
 
 

Svar på tal och tävlingstagg!

Från Elin:
Hej!
Min kanin kan hoppa, hon har liksom den talangen men problemet är att hon stannar vid varje hinder. Ibland kan hon hoppa tre hinder och sen stanna.
Har du några tips på hur jag ska få henne att springa hela banan?
Svar: När kaninen stannar före något hinder så kan det bero på att de är lite osäker, otränad eller ointresserad.
Mitt tips till dig är då att om det skulle vara så att din kanin är lite ointresserad, tänk på att hoppa max 1 i veckan eller helst ännu mindre. Om det skulle vara så att din kanin är osäker så får man bara tänka på att ta det lite försiktigare och låta kaninen sköta hoppningen i sin takt. Kaninen lär sig "läskiga" hinder med tiden. Om kaninen skulle vara otränad så är det ut och springa varje dag som gäller! Det är den enda effektiva lösningen för att få sprutt i kaninen.
Man måste också tänka på att alla kaniner är egna individer och vissa gillar att ta det mer lungt än andra, så man får ha lite överseénde ibland.
 

Lakritz i ÅKH när hon var galet säker i medelsvåren och räsade utan stopp! I svårklassen fick hon sig en törn i självförtroendet och saktade ner igen.
 
I helgen är det även årets sista tävling för mig. Jag vet dock inte om jag får fara, men det är ju längdhopp ej elit så jag MÅSTE fara! (Elwis ska klassa upp sig innan längd SM i vår. Han har bara startat längd 1 gång och har 1 pinne så jag hoppas att han redan kan)
 
Klasserna jag är anmäld till är Elit rak x2 och längdhopp ej elit med Elwis, Svår rak x2 med lilla Lakritz-trollet (skulle inte tävla mer svår med henne egentligen innan hon tagit sista pinnen i krok, men jag kunde inte låta bli att också ta med henne) och sist men inte minst (eller jo) Sväva i lätt rak x2, vi hoppas på en första pinne såhär till jul ;)
 
Tävlingen kommer vara i Bodens totohall, så vi slipper kylan.
 
//Linnea

Hopptränat med Sväva!

Idag fick Sväva en liten hoppträning. Amanda och Dumle kom också och joinade mig :D
 
Khaos Stjärnstoft
Lilla Sväva hade mycket bättre fart redan från första rundan, men fart än hon brukar. Hon hoppade hindrena lättare och säkrare idag än vad hon brukar göra. Det känns bra eftersom det visar att hon är på gång. Sväva hoppade över förväntan och tog knappt några frambommar uten hoppade lättboxar utan några problem.
Hoppas nu bara att SvävarN hoppar lika fint på tävling... Mitt mål blir att hon var som idag på träningen!
 
 
Amanda och Dumle var också duktiga, här kommer lite bilder på dom:
Supersöt ellerhur?!
 
//Linnea

Dålig uppdatering, får tröstas med tävlingsbilder

Här får ni lite tävlingsbilder som Lovisa W-B står för :)
 
 
//Linnea
 

RSS 2.0