Svar

Ojoj vilka kommentarer ang hinderna haha ;)
Men ja jag säljer hinder, men maila mig på n.i.n.n.e@hotmail.com istället.
Bifogar en bild på ett ofärdigt schackstöd.
//Linnéa


Uppdatering...

Känns som att ingen av oss uppdaterar så mycket tyvärr.
Jag håller förmodligen på att bli sjuk just nu, allmänt trött och hängig och har inte så mycket att skriva om. Idag har jag iallafall fått sålt ett hinder och fortsatt lite på en stor beställning som jag har just nu. Ska nog ut i kylan och måla Schacket en gång till..
Hopptränade lite snabbt med Siri innan också. Det blåste ganska mycket så jag körde en kort bana utan plank som kunde blåsa ner. Hoppade trots att jag ska tävla på lördag, men det är för att hon är så envis och brunstig så jag vill känna att jag har vunnit över henne innan dess.

Dessutom har jag fått en otroligt jobbig nyhet om min Albin som jag tänkt låna ut för avel, han bär på bettfel...
Fick inte veta något av hans uppfödare (som missköter sina kaniner och jag har anmält dom) utan av Albins mammas uppfödare. Känns otroligt jobbigt, då Albin är världens härligaste och charmigaste filur.. Men så är det, nu blir det inga bebisar för honom. :(

Bifogar en bild på två av hinderna från beställningen :)//Linnéa


Hoppträning 17/3


Julia Olsson och Engens Haunted Hallow (Anton), medlem i ÅKH.


Samma ekipage som ovan.


Emelie Nilsson och Odd Molly (Oddan), medlem i ÅKH.


Samma ekipage som ovan.


Alva Jonasson och Mollie Mus (Mollie), medlem i ÅKH.


Samma ekipage som ovan.


Emelie Nilsson och Precious Daisy (Frallan), medlem i ÅKH.


Samma ekipage som ovan.

/Emma

Kvällspromenix med onepiece och blött hår...

Ja ni, nå är jag allt galen jag!
För det första har jag tidig skola imorgon, ska hinna ringa Cecilia, mata kaninerna och natta mig själv.
Sedan riskerar jag öroninflammation blandat med en nerkissad onepiece... ^^ Hehe, jag har iallafall tagit mig ut på dagens promenix med Elwis, och det gick trots allt bra! Så nu ska jag tvinga Cecilia att lyfta på luren så får vi se om jag tränar imorgon!//Hanna


Berättar mer! #Emma

Medans jag och Sara mockade brukade vi ofta prata om små kaniner och om hur mysigt och roligt det skulle vara att äga en. Just då verkade det superskoj, speciellt efter att ha sett fina bilder på kaninungar. Men det var ändå mest bara en flyktig dröm. Men julen 2009 berättade våra föräldrar för mig och min lillasyster att vi skulle bli kaninägare. Jag blev trots allt väldigt glad, men eftersom vi inte skulle få dem förens till sommaren funderade jag inte så mycket på det.

I maj hände det saker. Plötsligt satt jag i bilen påväg till en kaninfarm för att kolla på kaninungar. Hon som födde upp kaninerna hade berättat att hon hade två ''vita'' kaniner och en svart. Men en av dem ''vita'' hade eventuellt röda ögon. Detta hade oroat mamma som var rädd för att Alva inte skulle vilja ta hand om kaninen om ögonen var röda, haha!

Här började jag bli riktigt nervös och var spänd och glad. När vi kom fram fick vi hälsa på de sötaste små kaninungar, det fullkomligt vimlade av kaniner. Då minns jag att jag inte kunde förstå att någon kunde ha så många kaniner, men idag känns det faktiskt mer rimligt (jag har varit på kaningården fler gånger eftersom en kompis till mig har ridit där).

Vi valde att köpa två kullsystrar, den som skulle ha röda ögon visade sig vara Mollie och hennes ögon skiftar visserligen i rött, men rödögd är hon inte. Den andra kaninen var Bella, en svartbrokad tös.

Första kvällen hemma med kaninerna var så spännande, trots att vi läst att man skulle lämna kaninen i fred första dagarna kunde vi inte låta bli att springa där titt som tätt. Kaninungarna var ju så söta!

När jag väl fått kaninerna blev jag mer intresserad och började söka efter kaninhoppning, redan innan vi köpt kaninerna började jag bygga på ett hinder. En rolig historia, som jag inte ska berätta idag. Iallafall, så fann jag Ångermanlands kaninhoppare. Roligt, tänkte jag! Men det tog ett tag innan jag letat rätt på deras hemsida och ännu längre tid innan den uppdaterades. En dag kom det en uppdatering på hemsidan, det skulle hållas en tävling. Jag blev överlycklig och lyckades tjata med mig pappa och lillasyster till Härnösand för att vara åskådare.

Jag blev fascinerad, kaninerna kunde hoppa så högt och alla hade så många. Tur nog lärde jag mig redan där att kaninhoppning tar tid, även om den tävlingen tog slut ovanligt fort. Min pappa förstår inte vad vi gör hela dagarna som tar så lång tid. Vi umgås och har kul, brukar jag svara.

Nu hade jag iallafall blivit medlem och i slutet av Augusti skulle jag åka på min första tävling.


Mollie (min syster Alvas kanin)

Kram Emma


Hinderbygge!

Uppdaterade inte igår tyvärr som ni märkte, men jag hade dagen full av läxor, kaninrastningar och framför allt hinderbygge! Har en beställning just nu på totalt sex hinder, närmare bestämt schacket, vattengrav med högbojen, fyran, Xet, halvtvåan och ett rättuppstående.

För övrigt har jag en hyyyyperbrunstig hona just nu vid namn Siri.. Jag som hoppades att hon skulle ta sin sista pinne i rak till medelsvår på lördag men det kan jag glömma nu. För när hon är brustit vägrar hon hoppa. Anledningen att jag vill klassa upp henne i rak också är för att jag vill starta påskcupen den 9e april med henne. En relativt stor cup i vår klubb och då jag placerade mig som tvåa där förra året med samma poäng som vinnaren så hade det inte varit fel att ta hem den stora pokalen nu ;) Kom såklart tvåa med en annan kanin, Albin.

För att skryta lite kan jag lägga till att Siri vunnit alla sina pinnar hittills! Totalt fem vinster alltså.
/linnéa


Våffeldag fylld med hoppning!

Rubriken talar!
Idag har det då varit våffeldagen, men det blev en dag i vårhoppets tecken! Jag har nämligen sysslat med kaninerna och hoppningen nästan hela dagen.

Hoppningen gick prima och båda kaninerna var pigga och glada, Elwis var riktigt taggad och satte medelsvår höjd, tränade lite högre än lätt eftersom att han snart är medelsvår klassad.
Doris hoppade som vanligt fint och stort, så jag var mest nöjd över hennes positiva attityd till promenaden och det vackra vädret! :)
Nu börjar klockan närma sig läggdags och den första sommartids dagen är över för min del, så jag säger natti till er och bjuder på en arkivbild!//Hanna


Är det okej att avla?

Bloggägaren Linnea startade en väldigt intressant tråd på Kanin Ifokus, den hittar ni här. Där diskuteras frågan om man ska ta kull eller inte, och vad som egentligen är ett bra skäl för att ta en kull.

Självklart ska man få avla. Men - ha ett syfte. Det är väldigt gulligt med kaninungar, men det är ingen anledning. Jag anser att för att para sina kaniner ska man ha ett syfte samt en plan om man inte kan sälja kaninen. Dessutom så ska man kolla upp - finns det ett intresse för den här kullen? Om inte, så kanske du inte borde ta den där kullen. De små kaninungarna blir också stora och måste ha egna burar och har du otur står du där med 10 ungkaniner och inte en köpare så långt du kan se. Det är inte kaninernas fel, de vill få bra villkor och ett rättvist liv ändå.
Det föds kaninungar varje dag, är verkligen din kombination så mycket bättre? Fundera på det.

Men, ni som har kunskap, ett syfte och potentiella köpare samt vet vad ni ska göra med kaninerna om ni inte får de sålda - varsågod att para.

Min förhoppning är att just du tänker efter och gör det rätta. Då kommer vi att få en trevligare kaninvärld utan ett överflöd av kaniner som inte har ett bra hem.Min lillasyster tillsammans med Mollie, ca 7 veckor gammal.

/Emma


Måste bara visa...

Igårkväll var det dehär jag pysslade med! En kaninhoppartårta! "livets" står alltså för min uppfödning, och kaninen och gubben på tårtan är tänkt att det ska vara jag och Albin. Syns inte jag vet ;)

Det var första gången jag arbetade med MMF, dvs marschmallowfondant, och MC, modelleringschoklad. Tårtan är fylld med dumlefluff, hallonmousse och färska hallon. Tårtbottnar i vanilj. Kan säga att den blev riktigt god, men mäktig uhhuh. Figurerna och de vita rosorna är gjorda i MC och resten av dekorationerna är gjorda i MMF.

Ganska nöjd med resultatet faktiskt! :)


//Linnéa


Presentation 3! #Hanna

Hej hopp alla läsare, nu ska jag, Emma och Linnea gästblogga här medans den andre Linnea är bortrest.
Jag heter då Hanna och är en riktig kaninhoppar-tjej! Jag älskar nästan allt som har med kaniner att göra, förrutom att städa burar som kanske är liiite mindre roligt ;) men det funkar!
Jag har två kaniner som heter Sävast kärleken är stark och Solrosgårdens Whisper of the heart, även kallade Doris och Daisy!
Dom är två hoppkorsningar och tävlar med mig som förare. Doris är klassad medelsvår i båda med en pinne i krok, för ung för höjd och längd, Daisy är också (äntligen) medelsvår i båda med en pinne i höjd. Nu när Linnea är bortrest är även Elwis här och gästar!
Jag brinner verkligen för djuren och det finns nog ingen brandsläckare som kan tagga ner mig. Jag tävlar i samma klubb som Linnea som äger bloggen, då vi är nära vänner och bor båda i Norrbotten! Jag kommer ihåg första gången jag träffade Linnea, jag och Wilma var med henne hela dagen.. Jag började med kaninhoppningen typ.. 2009? Men jag började dock inte tävla då.
Jag vet inte om det finns så mycket mer att säga om mig, men ni finner mig på min standard blogg http://Typkaniner.blogg.se

image description

Hejsvejs!


Presentation 2! #Linnéa

Får väl också presentera mig då :) kan inte lägga in bilder just nu dessvärre, ska ladda ner bloggappen bara..
Jag heter Linnéa (jag också höhö), är 15 får gammal och går alltså i nian. Har förövrigt sökt in till två olika gymnasier, djur och hund. Djur är första handsvalet och då tänkte jag gå i Svalöv med inriktning sällskapsdjur och zoo där jag tror jag kommer trivas ypperligt trots att jag kommer få pendla 1-1.5 timme per dag. Men jag överlever nog ;)
Jag är en tjej som ni kanske förstår, lever helt för djuren. Har tolv egna just nu, tre kaniner, åtta gerbiler och en hund. Så småningom ska även en kanin till köpas in som sällskap till min ena hane som ska kastreras.
Tävlar aktivt för Skånes kaninhoppare, blir runt 2-3 tävlingar per månad ungefär.
Jag är en ganska blyg typ, men inte när man väl lär känna mig dock.. Sminkar mig aldrig, ser ingen mening med det då jag tycker alla ser bra ut precis som dom är. Dessutom kan sminket vara testat på djur innan, så för att vara på den säkra sidan används inget alls :)
Kaninerna heter milleniums starry night "Siri", albendin "Albin" och teardrop from the sky "SN". Tre helt olika kaniner men dom berättar jag om i ett annat inlägg eftersom jag skriver via min älskade iPhone just nu, min lilla bebis (a)
Gerbilerna heter Eddie, Igor, snask-Håkan, Lasse-liten, obsidian, onyx, miyagi och Tummelisa. Hade en uppfödning ett tag, men la ner den då jag insåg att tiden inte räckte till :(
Hundens namn är ganska pinsamt att berätta haha, Åke heter han iaf! Är av rasen kromfohrländer - alltså en ovanlig ras.
Något mer ni undrar över? Bara fråga! :)

//Linnéa

Presentation! #Emma

Hej!
Eftersom jag har fått möjlighet att gästblogga här hos Linnea så tänkte jag passa på att presentera mig först. Mitt namn är Emma Jonasson och mig hittar ni på fotoryttarnas. Jag äger två kaniner (tre med min lillasysters) och en katt. Förutom att tävla i kaninhoppning rider jag, vilket jag gjort i många år nu. Men under mina inlägg här kommer jag att fokuserar på kaninhoppningen. Några faktainlägg blir det inte, eftersom jag tycker att många andra kan mycket mer än mig.

Jag bor i Sundsvall och går i 7:an, dvs jag är snart 14 år (8 April!). Mina kaniner heter Bella Notte och Snöflingans Magnum Temptation, Bella och Tempe. Bella är en svartbrokad dvärgvädur som snart fyller två år, inga pinnar för damen än, vi får se om hon någonsin tar en. Tempe är en viltgrå vädurskorsning som fyllt ett år, han är msv i rak och krok, en pinne i krok har han samlat på sig.

Två saker ni inte visste om mig:

Jag är helt hopplös när jag sover, jag är helvild. När jag vaknar brukar det sällan se ut som när jag somnade i sängen, haha. Att lakanet ligger längst ner i sängänden är inte allt för vanligt, att jag hamnat under madrassen händer också då och då.

Böcker, böcker, böcker... Jag tycker det är jättekul att läsa och läser helst Stephenie Meyers böcker, verkligen en författare som lyckats. Fast mina vänner kan tycka jag är lite jobbig när jag läser i skolkorridoren och bara mumlar när de pratar med mig.


Hoppas ni kommer uppskatta de inlägg ni får läsa från mig.

Kram Emma!


Svar på frågestunden! #3

Vad är de högsta dina kaniner har hoppat? - Jag har inte provat att hoppa högre än 50 cm med Lakritz. Elwis är inte mogen för varken höjd eller längd än. 

Vad är de högsta du har hoppat med häst?
- 85-95 cm på ett ridläger sommaren 2010 i Polen. På ridskolan hoppar vi typ 70 cm.

Tycker du att det alltid är kul med kaniner? - Så klart! Märks inte det?

Hur många hinder har du och vilka? Bilder? - Jag får visa er i ett annat inlägg, men justnu har jag 11 st.

Hur gamla är dina kaniner? - Lakritz är född 25/5-10 så hon fyller 2 år i maj. Elwis är född 31/5-11 så han fyller 1 år i maj.

Vill du utbilda dig till domare? (Kaninhoppning) - Kanske, jag funderar på det.

Hur ska man göra för att kaninen inte ska äta gräs när man hoppar med den? - Haha, typiskt "sommar problem" men gör ungefär likadant som när kaninen luktar, peta lite på den eller ta den lite under hakan.

Om du hade fått välja en utav mina kaniner (Maria Nilssons), vilken hade du valt och varför? - Einar såklart! ♥
Men har är ju i bäst storlek, söt, snäll *hehe* och hoppar riktigt bra! 

Vad tycker du om mig (Maria Nilsson)?
- Snäll, söt, hjälpsam, rolig :D

Vill du komma och prova rida Bengy någon fler gång? - Jaaa! Om jag får 0:) 

Vad är dina mål med dina kaniner och din kaninhoppning?
- Att vi ska komma lite högre upp i klasserna, att vi har roligt under utvecklingen, att jag lär mig något utav detta och att jag någongång får tävla en större tävling med mina egna kaniner!

Vad är ditt absoluta favortimärke på skor och kläder? - På skor är det nog Adidas och Converse, på kläder är det lite olika. Jag köper det jag tycker är snyggt, märket spelar inte så stor roll ;)

Om du hade fått en häst, hur hade du då velat att den var, utseendemässigt och personlighet? - D-Ponny 147 cm i mkh, skimmel, isabella, bork eller fux med långa strumpor + bläs. Den skulle vara pigg men ej het, snygga gångarter och bra hoppteknik, gärna jätte snäll och lite av en "läromästare" som man ändå kan utvecklas med. 

Vilket märke är det på pelletsen du köper? - Justnu har jag "Carrier", men jag tänkte byta till "Rabbfor" då det fodret har bättre värden.

Vilken är din top 5 lista på kaninraser? - 1. Hoppkorsningar, 2. Rex, 3. Dvärgharar av något slag, 4. Satin, 5. Holländare.

Hoppas att ni blev nöjda med svaren!

//Linnea


Svar på frågestunden! #2

När du vinner någon gång vad väljer du på prisbordet? - När jag vinner eller blir placerad så brukar jag välja antingen rosetter, selar, koppel, gott till kaninerna, skålar och lite sånna saker :)

Varför föll du för kaniner och inte ett annat djur? - Jag föll först för hästar, men när jag började rida lite mindre och fick gerbiler så blev dom mer intressanta. Nu är ju kaniner såklart mitt favvisdjur för dom är så underbara, snälla, förståelsefulla och så mysiga att ha!

Hur många pinnar har dina kaniner tagit? - Lakritz har 1 pinne i Längd, Elwis har 2 i Lätt Krokig och 1 i Lätt Rak.

Varför valde du att köpa Elwis samt din nya kanin? - Jag letade efter "min första hoppkanin" som fanns nära, och efter mycket om och men så köpte jag Elwis, en liten spink.
Min "nya kanin" är inte ens född, men det jag söker efter är en snygg, tuff, slank, snabb och trevlig tävlingskompis. Kön och färg spelar ingen roll bara det inte är madagaskar, viltgul, vit och svart.

Vilken klubb skulle du vilja tävla hos? (Om du bara får välja en) - Då skulle jag vilja tävla i SKH, Skåne Kaninhoppare bara för att prova, fast BDKH är ju ändå bäst!

Om du själv fick ''specialdesigna'' en kanin, hur skulle den se ut då? (Uppfödare, släkt, färg, m.m) - Färg: Siamesbrokad eller vit svart japanmantlad.
Uppfödare: Stjärnan's, Kings, Khaos eller Grenens kaniner.
Säkt: Diamonds Ch Nyfiken av Onyx (dock är han död) ♥ Diamonds S Ch Cherub of the Mist. Det hade nog inte gått, men iaf. Jag fick ju välja!
Temperament m.m: Snabb, tuff, snygg, slank, lite större modell och en trevlig individ.

Vad skulle du vilja döpa en kanin till? - Jag skulle vilja kalla kaninen något som passade namnet ganska bra. Annars så gillar jag Lyon som smeknamn och One by One som tävlingsnamn. Annars så gillar jag namnet på Tistel, Flamencos Gt Ch Ametist.

Vad är det värsta dina kaniner förstört? (Typ gnagt sönder eller så) - Lakritz har kissat ner en helt ny 25 kg pelletssäck, annars så sköter dom sig bra.

Har kaninerna rymt någon gång? - Lakritz bror Morgan gjorde det ett par gånger, Elwis har även hoppat ur hagen och kutat långt iväg ett par gånger. 

Vilket är ditt favorithinder av de du byggt själv? - Min älskade hinder "Rosetten":


Om kaniner varit i samma storlek som en häst men behållt förmågan att hoppa lika högt som de kan, som små fast proportionellt mot deras nya storlek (och du måste sitta på och hoppa som på en häst), hade du vågat ha kaniner då? - Kul med en random fråga! Haha, nja jag hade nog varit mest skraj för deras tänder, fast hoppa så högt är inte heller så lockande...

Hoppas att ni blev nöjda med svaren!

//Linnea

Glöm inte att ställa en fråga!

Frågestunden avslutas i morgon!

Fråga på!//Linnea

Men för livet!

Igår var jag med om en "nära döden upplevelse" när jag sädade kaninburarna.

Det finns både bra och dåliga sidor med att våren är påväg.
Ett av dom dåliga sidorna är alla äckliga kryp!

Allt detta hittade jag i höt:
• 2 st STORA skalbaggar!
• 1 JÄTTE STOR spindel!
• 3 st SUPER ÄCKLIGA nattfjärilar!

Snart stöter jag nog på en sånhär också...

Bild lånad

//Linnea

:)

Har nyss varit hos en söt polle med en söt människa!
Faktiskt ingen annan än med Maria och Bengy :D
Det var kuligt värre eftersom det var längesen jag var i stallet och skötte om hästar och inte bara sadlade upp och red.

Nu: Få i mig lite käk.
Sen: Städa snuskiga kaninburar och plugga spanska :(


Här rider jag Totte för ett litet tag sen :)

Jag har tänkt på en sak, alla som håller på med kaninhoppning håller oftast på med hästar också. Kan det vara så att vi kaninhoppare är sanna djurmänniskor eller? :D

//Linnea

Skapar en sida!

Justnu underhåller jag mig med dethär:


Jag håller på att skapa en hemsida! Fast bara för skojjskull förståss ;)

Enligt mig så är weebly.com ganska avancerat... Jag vet inte hur man skapar "extra undersidor" :(
Jag skulle verkligen behöva lära mig sånthär i skolan istället för en massa verb och skit!

Någon som har skapat en hemsida på weebly.com och har några tips? :D

//Linnea

Bygget står stilla!

Fick frågan om hur det gick med bygget av MLP-hindret, och tyvär så har jag ingen tid att måla den justnu.

Färg är inte riktigt bestämt, men det lutar mot rosa. FÖRSLAG?
Märlorna är halvt klara, men jag kommer inte att spika på dom fören ponnyplattorna är färdigmålade.Så ligger det till!

Vill bli klar med hindret snart ju! :(

//Linnea

Hanna presentar mera!

Jag måste ju bara visa vad jag fick av finaste Hanna i en försenad födelsedagspresent!


6 st gnagleksaker, "Hannas specialfoder" och en rosa söt keramikskål till bebben! ♥

Tack Hannis! :D ♥

//Linnea

Svar på frågestunden! #1

När började ditt intresse för kaniner och varför? - Mitt intresse för djur har alltid varit stort så det har som funnits där redan från början.
Jag är intresserad av kaniner för att dom är så härliga små djur och för att det är så mysigt att ha någon som man kan pyssla om och vara med! 

Om du inte skulle hålla på med kaniner vad skulle du göra då? T.ex. sporta eller hålla på med något annat djur? - Om jag inte hade kaniner så skulle jag säkert hålla på med hästar mer än vad jag gör nu.
Jag rider.

Hur länge har du haft kaniner? - Jag har haft kaniner i 2 år nu. 

 Hur började allt med kaninerna? - Jag sökte ett större husdjur än hamster och gerbil, dock inte hund och katt eftersom pappa är allergisk mot större pälsdjur. Sen lyckades jag tjata till mig 2 st urgulliga kaninungar efter över två års väntande. 

När var första gången du tävlade och vem tävlade du då? - Min första tävling var med min egna Lakritz våren 2011. Jag hade sökt efter en klubb i närheten och jag hittade Norrbottens Kaninhoppare hösten 2010 men jag var för feg för att bli medlem och fara och tävla då, så jag beslöt mig för att vänta till våren.

Har du haft mer kaniner än Elwis och Lakritz? - Jo, jag hade Lakritz bror Morgan men han avled pga lungmissbildning. Jag hade även en hoppkaninherre på foder 2011 i ett halvår, som jag egentligen skulle köpa men jag tyckte att han var för arg. Han heter Pilens Icosi. 

Hur länge har du hållt på med kaninhoppning? - I snart ett år så jag är rätt så ny, men jag har lärt mig massor och har hunnit tävla en hel del!
Jag hade aldrig lärt mig så mycket utan alla underbara BDKH:are! :D 

Vem är din förebild i kaninhoppningen? - I människoväg så är det nog Annelie Hörberg (Stjärnan's Kaniner) men det finns så många superbra förare så det är lite svårt att välja eftersom alla är så olika ;)
I kaninväg så är det ingen annan än klubbens egna Silverados Gt Ch Try me Again (äg Maria Rocklin). Casper är så fin, duktig och så himla söt!
Jag gillar även Diamonds Ch Nyfiken av Onyx (dock är han död) och Diamonds S Ch Cherub of the Mist.

Hur ofta tränar du dina kaniner? - Max 2 ggr i månaden eftersom jag tävlar aktivt. Lakritz ska helst inte träna alls.

Vad är ditt mål? - Mitt mål innom kaninhoppningen är att jag någongång ska kunna tävla någon större tävling som SM, Kistamässan och Dala Expo med mina egna kaniner.  

Vad äter kaninerna? - Mina kaniner får dagligen en halv dl pellets på kvällen och några färska grönsaksbitar samt fri tillgång till friskt vatten och bra hö. Sommartid bor kaninerna i stora gräshagar som dom får beta i. 

  

//Linnea
Ps. Glöm inte att ställa några frågor i frågestunden!

Mina rosetter!

Har lite dåligt med bloggmaterial så jag tänkte visa er mina prisrosetter som mina kaniner vunnit på tävlingarna!
 

Nr 1: Elwis fick den i Skelefteå när han kom 2/23!
Nr 2: Lakritz vann miniklassen och fick sin första rosett! Hon kom 1/3.
Nr 3: Elwis fick den när han tog sin första pinne, och det var i rak. Han kom på 4/17!
Nr 4: Den fick jag och Lakritz när vi gjorde våran första start!
Nr 5: Lakritz vann längdhopp ej elit (1/8) och tog sin första pinne!

Höhö, jag har ju inte så många rosetter eftersom jag brukar välja andra roligare saker från prisbordet som koppel, kaningodis, akitaskålar och sånt ;)

Har ni många rosetter?

//Linnea

Tävlingsresultat!

Idag tävlade jag med mina kaniner Elwis och Lakritz.

Sävast Wentworth
Fina, fina Elwis! Han gjorde ett superfint lopp på 0+0 och vann Klassen Lätt Krokig x2!
En pinne kvar till msv i krok.
Elwis har aldrig varit så fin som han var idag! Han sprang igenom banan utan att stanna och nosa en ända gång ♥
Jag höll på att börja grina för jag vart så glad att han äntligen sprang och fokuserade på sitt jobb.


Det var RIKTIGT kul att föra han när man slapp tjorva, utan bara hängde efter! :D ♥

Lilla Lakritz
Man var visst lite taggad idag?
Lill gumman slog sitt personbästa på 2+1 i Lätt Krokig x1! ♥
Så härligt att det börjat lossna för lilltrollet :D

Film på en superfin Lakritz! ♥ (Det slasksnöade när Elwis gjorde det fantastiska loppet, så det kommer endast att vara bevarat i mitt minne och inte på film...)//Linnea

Gerbilbilder!

Bebisarna! ♥

Dom fick vara i halva rummet idag och springa på golvet :)
Dom är så duktiga på att hoppa upp i handen nu :')
---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

Dom som får äran att gästblogga är...

Linnéa Hallbeck - Siri, Albin och SN.

Emma Jonasson - Tempe och Bella.

Hanna TF - Doris och Daisy (Elwis kommer även att vara där då).


Lurvig Elwis bebi! ♥

GRATTIS TILL ALLA ER 3!
Om vinnarna slänger in en kommentar med sin mailadress eller skriver till mig på fb så berättar jag mer till er där.

OBS! Om ni inte vill gästblogga, så får ni säga till så jag kan välja en ny.

//Linnea

Ojojoj!

Det var många gästbloggs intresserade! Hela 16 st tillsvidare och det är bara 3 st jag behöver...
Detta blir ett svårt val måste jag säga ;)


Gerbilerna igår när dom var ute på golvet och sprang.
Dom bråkisarna krockade i varann och började brottas...

//Linnea

Någon som vill?

...Gästblogga hos mig när jag reser bort om ca 1 och en halv vecka?

Gör såhär:
• Lämna en kommentar och berätta lite om vad du vill blogga om.
• Du ska helst ha kaniner.
• Du ska kunna skriva seriösa inlägg och stava rätt.
• Du ska kunna publicera fina bild/er i inlägget.

Jag söker 3 st som skulle vilja gästblogga! :D


---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

Tagga!

På lördag så ska det bli hopptävling på min förra skola som ligger supernära mitt hus. Hanna ska även övernatta! :D

Jag kommer att tävla Lätt Krokig x2 med Elwis och Lakritz. 
Skönt med utetävling! Hoppas att Elwis inte nosar hål i snön, men jag tror att han kommer vara taggad ;)
Lakritz lär nog inte bli lika glad över att vara ute...

Somsagt, om Elwis sköter sig fint så hoppas vi på en msv klassning i krok, men jag blir nöjd om han lägger av med snuskeriet.


TÄVLINGS TAGG!

//Linnea


Pics!//Linnea

Svar på tal!

Anonym om Busbilder på gerbilerna i hagen!:
Är det hinder till leksakshästar?

Svar: Snälla skriv erat namn eller vad ni vill kalla er! Ni är ändå inte anonyma på internet...
Okej, nu till frågan. Ja, det är hinder till leksakshästar från Schleich :)
Riktigt bra eftersom dom går at riva.

Hoppas att du blev nöjd med svaret!

---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

Busbilder på gerbilerna i hagen!


Syrran laddar ett hopp!

Är man för sööt eller?!Den här såg god ut!Tigris lärde sig hur man hoppade ut ur hagen idag...
Som tur så han hon inte över ;)

//Linnea 

Tack för erat stöd! ♥

Jag måste bara säga tack för att ni faktiskt försvarar mig lite och tycker att jag har bra hand om djur osv...
Det värmer värkligen när jag har läsare som faktiskt uppskattar mina inlägg!

Tack sötisar! ♥


En riktig söötis!
---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)


//Linnea

Skaffa dig ett liv!

Jag om Gahh!:
Ofta du leker sånt jävla proffs du är så kass!
Och där när du ska föra den viltgula kaninen på filmen herregud, stackars kanin!!!!!
Det ENDA som är bra med dig är dina hinder som ser helt okej ut. Hahahaha

Jag om Gahh!:
Och sluta skriv gaaahh låter fan som om du krystar eller något!!

Svar eller något sånt: Ursäkta, men jag tycker att du som skriver borde fundera lite på hur proffsig du själv är när du skriver sådär! 
Det är min blogg och jag har all rätt till att uttrycka mig HUR JAG VILL!
Vad är det som är så mycket "stackars" med Elwis?
Tack för att du gillar mina hinder! Det är nog det ENDA som jag gillar med dig också! :P

Normalt funtade människor skriver inte sådär! Skaffa hjälp eller sluta klaga på andra...

Varför ens slösa tid på att skriva puckade kommentarer?
Sånthär bevisar att personen som skrev detta mår riktigt dåligt och det är synd...
 
Jag tar inte åt mig bara så ni vet, eftersom jag vet att jag inte "leker proffs" jag är mig själv, jag har faktiskt grymt snygga hinder och Elwis är det inte särskillt synd om. 

Tack för mig!

//Linnea

Gahh!

Jag blir så trött på allt regn och på all blåst!

Ikväll blir det 2 timmars teori på ridningen (!!!) urk... Hoppas att vi får tömköra iallafall.

Kaninerna har inte fått komma ut något på 3 dagar pga vädret...
Men SKITSAMMA nu går jag ut! Jag ska trotsa regnet och blåsten.


Dax att skrubba burarnas tak och väggar kanske? 

//Linnea  

HEMLISEN!

Emma om Svart på tal! #Hemlis:
En liten kanin från Stjärnan's Hoppkaniner kanske? - RÄTT EMMA!

Okej, okej, jag ger mig!
Hemlisen är att jag ska få en kaninunge från Stjärnan's Hoppkaniner ur kullen mellan Khaos S Ch Pox (Pox) och Snöflingans Gt Ch Meet The Feebles (Heidi)! :D

Dom parades på Rak och Längd SM, så dom lär komma i slutet av mars. Man kan lungt säga att jag LÄNGTAR!!! :D ♥

Här kommer filmer på dom:


Pox är enligt mig en riktig superkanin! Vem säger nej till han?


Heidi är enligt mig också en riktigt fin kanin. Hon är snygg, har bra stam och hoppar superfint!
Heidi är mamma till Stjärnan's Ben & Jerry - glass kull nr 1 och nr 2.

Nu hoppas jag bara på att det blir tillräckligt många ungar och i fina färger :)

Mina "önskefärger" är siames, mantlad, brokad eller japan i en häftig teckning!
---------------------------------------------------------------------------------------------
(`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
(¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

Svart på tal! #Hemlis

Nadja om Presenter!:
När berättar du hemlisen? Såå nyfiken!

Alva om Presenter!:
När får vi veta hemlisen?

Svar: Mohaha! Jag vill berätta, men jag har valt att vänta åtminstone lite till ;P


Ledtråd:
För-hoppning(s)vis en riktig stjärna! :D

Nu var jag lite busig med er!
---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea


Färg, färg, mera färg!

Nu har jag lite fullt upp med att välja ut rätt färger till MLP-hindret och fara och handla dom någon dag...


Vet inte riktigt om jag vill göra en Rainbow Dash eller någon annan sorts pony.

//Linnea 


Presenter!

Jag fick detta i födelsedagspresent:

♥ Ett till fack på 2-fackaren, så nu blir det en 3-fackare!
♥ 1100:- Av farmor och farfar! (Det lär bli en ljusblå Atlas 20 open av pengarna)
♥ HEMLIS!!!
♥ 2 hästar till min samling!
♥ En maskot som min syrra sytt till mig!

Jag tycker att det var riktigt bra presenter! :D


Så snart har jag en 3-fackare!!!

Det känns riktigt svårt för mig att INTE berätta hemlisen för er, men jag ska hålla mig tills det är dax...
---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea 

Fötter på plats!

Igårkväll limmade vi fast bottenplattorna eller fotklossarna på ponnyplattan. 


Nu ska jag ut och måla första lagret färg!

Hejj så länge :D

//Linnea

Nu: 15 år!

Som ni kanske vet så fyller jag 15 år idag!

Tack för alla fina gratulationer jag fått :D


//Linnea 

Sista lovdagen!

Det har varit något seg uppdatering här på bloggen, men jag har helt enkelt haft annat för mig.

Jag kan säga att det känns lite bittert att första skoldagen efter lovet är på min födelsedag... Kunde den inte ha varit idag elr nå?


Min presentlista:
1. Ett till fack åvanpå 2-fackaren så det blir en 3-fackare.
2. Ny ridutrustning.
3. En ljusblå Atlas 10 eller 20 Open.
4. Libra Artic kaninhinder, A:et typ...
5. En resa till något större kaninhoppnings-event!
---------------------------------------------------------------------------------------------
    (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
    (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

3 Mars!

Idag har jag snickrat lite på MLP-hindret och städat kaninburarna. Kul, kul...


Lillkillen ♥
---------------------------------------------------------------------------------------------
  (`*•.¸(`*•.¸☆¸.•*´)¸.•*´)
☆«♥Glöm inte frågestunden!♥»☆
  (¸.•*´(¸.•*´☆`*•.¸)`*•.,)

//Linnea

Frågestund!

Fråga vad ni vill! Allt från himmel till jord.

Avslutas den 23 mars.

INGEN FRÅGA ÄR FÖR DUM! :)

//Linnea
Ps. Kommer inte att svara på för personliga frågor och vad hemlisen är! Ds.

SvartKanin special!

På min finaste svarta kanin ♥


Tvättelitvätt...

Skitig bur, I know...

//Linnea

Längtar!!! ♥

...Tillsvidare så får det bli en liten hemlis! Endast finaste Hanna vet ♥

Kan iaf knappt hålla mig! Är sååå glad :D


//Linnea 

Påbörjat bygge!

Nu har jag äntligen börjat på My Little Pony-hindret!

Jag började med att skriva ut en mall i rätt storlek och klippte ut den:


Igår så hjälpte pappa mig att såga ut själva ponnysarna ur skivan, så idag ser det ut såhär:
 

Nu ska jag gå ut och såga till 8 st 70 cm bommar:


//Linnea

Snart!

Min födelsedag är om 5 dagar så snart fyller jag 15! :D
Undrar vad jag får i födelsedags present...


Jag hoppas på ett till fack i 2-fackaren eller en ljusblå Atlas 10 eller 20 :)

Nu ska jag ut och fota hinderbygget! 

//Linnea

RSS 2.0