Våra knäppa gerbiler

Såhär såg det ut igårkväll när jag och min syster var hos gerbilerna. Jag plågade syster och syster plågade gerbilerna, ja ni ser ju själv så hemskt!
 

God help dem!
 
//Linnea

Svar på tal! #Kaninuppfödare

Från: My
Hej!
Jag undrar vilka kaninuppfödningar som är seriösast i norrbotten?
Vilken har du köpt dina gossingar från?
Tacksam för svar! :-)
Svar: Hej!
Jag vill ju bara ha hoppisar helst, välj uppfödning efter ditt intresse så klart =)
Elwis är köpt hos Sävast Hoppkaniner i Sävast. Dom är väl helt okej som uppfödning, dock har dom väl inte fött upp "superkaniner" precis, men fina och roliga hoppkompisar blir det. Dom har fött upp 2 st Champions. Elwis har ju tillåmed chans att bli den mest framgångsrika Sävastkaninen... (inte för att skryta haha).
Lakritz är en vanlig kanin köpt från någon random privatperson i Råneå och Sväva är från Khaos Hoppkaniner i gästrike någonstans.
Khaos uppfödningar är blandannat Sveriges mest framgångsrika och välmeriterade hoppkaniner. Det är en mkt seriös uppfödning som bara tar toppenkullar tycker jag.

Bra uppfödare i Norrbotten? Jag kan rekomendera Pilens Hoppkaniner som har bra, hoppiga och trevliga individer. Sen såklart Sävast Hoppkaniner. *Vingens Hoppkaniner* har bara tagit en kull, men Wilma som är innehavare är duktig på kaniner och tänker ut kombinationerna väl. Sen så finns också Hjärtats Hoppkaniner som inte har tagit någon kull än, men som har en på G med Elitklassade föräldrar.

Om du söker en kanin från Västerbotten så kan jag rekomendera Kings Hoppkniner som har fött upp svenska rekordhållaren i längdhopp och bla en S Ch kanin.
Sen finns det Nonstops Hoppkaniner som har varit med länge samt Solrosgårdens Hoppkaniner, Sunlights Hoppkaniner och *Dineros Hoppkaniner* som bara tagit en kull, men den är lovande.

Om någon undrar något mer är det bara att hojta! Hoppas att jag kunde vara till någon hjälp! =D
Det blev värsta "reklamen" nu till alla uppfödare. Varsågod! ;)
 
//Linnea

Mys i soffan


Sant så sant

Typ jag idag innan jag for till Vicke med Elwis:Jobbig dag

Har haft massor att tänka på idag, så jag gick ut till garaget och snickrade lite ny burinredning till gerbilerna. Det var så länge sedan jag pysslade om dom ordentligt och det är först nu jag märker att jag har saknat dom små glädjespridande fartarna (det är mest syrran som sköter dom, för dom bor i hennes rum).

Imorgon tänkte jag klickerträna djuren, så nån film kanske kommer upp...

På kaninfronten har det inte hänt så mycket idag, jag tog ut Sväva på en promenad, Elwis och Lakritz chillade i hagen, burarna städades och grenar hämtades. Nu är det hela -13 grader ute!!!Elwis nyss <3

Hopptränat!

Idag var vi 6 st som hopptränade hos mig. Dom som var med var alltså jag, Viktoria, Alexandra, Jennifer, Angelica och Amanda. Det var roligt med så många som hopptränade :D
 
Khaos Stjärnstoft
Den efterlängtade hoppträningen var äntligen här! Fast Sväva verkade inte tycka desamma...
Hon hoppade väl bra för att vara andra gången, men det känns som att hon inte riktigt förstår att det är hindret hon ska hoppa utan helst far hon hit och dit, men inte stressigt utan i en normal takt. Sen får hon ett ryck, hoppar bra i lunka fart men helt plötsligt kan hon tvärnita och tjura ihop helt. Lite jobbigt, men jag har överseénde ;)
Vi hoppade mini/lätt.
Allt kommer så småning om med tiden. Så om ca en vecka kör vi en liten träning igen med snuttan ♥
 
 
Lilla Lakritz
Lakritz min Lakritz... Hon har nog nått sin kapacitet-gräns skulle jag tro. Hon hoppade svår/msv rak.
Svåren är lite för mycket för hennes självkänsla tror jag. Hon krachar ganska mycket, mest fram eller bakbommar.
Saksamma om hon går dåligt, Lakritz har ändå nått sitt mål för länge sen och så är hon ju bara en kortbent och kompakt dvv tjockis ♥

Hon kanske tar den sista pinnen upp till svår i krok den 11 november i Skelefteå, sen ska hon få viiilaaa tills hon är säker och fin igen. Sen finns det kanske hopp om svåren ändå...
 
 
Sävast Wentworth
Skriver lite om Elwis också bara för att var rättvis ;)
Elwan fick vila idag. Ingen hoppträning när man är Elit inte. Faktiskt så behövs det inte. Det enda han behöver träna på är att hoppa på matta så det taggar vi till den 11 i ACKH!
Elwis fick chilla på en solig promenad och bara leva livet...
 

Tagga träning!

Jahapp på kör jag träning imorrn kl 11! Kom till mig så bestämmer vi allihop om vi ska gå till skolans grusplan eller bara träna nedanför mig på grusvägen. Jag är så taggad för att träna min kaninbäbis! :D
Vi ser också ut att bli minst 3 st som tränar vilket är jätteskojj.
 
Bäbisen har nu fått ett smeknamn, SVÄVA! Heheh, om jag inte känner att det passar så får hon kallas något annat. Aja, det blir nog bra =)
Hon växer så det knakar och ligger på 1,5 kg nu. Hon blev 3 mån förra veckan så hon är väl i lagom storlek sen som vuxen! :D Känns skönt att veta att hon iaf kommer gå om plutte Elwis som väger ca 2 kg...
 
Elwis ska nog inte få träna, han hoppar ju Eliten så fint så han får vila och chilla i hagen. Lakritz kanske får hoppa svår, fast det tar så mycket på hennes självförtroende så jag kanske skippar det. Men jag får se.
 
Har planerat att fara och tävla i ACKH den 11 (kanske den 18, beror på hur det går på matta), så det blir kul! Hoppas att fler från Norrbotten far då, för jag ska åka!
 
Nu ska jag ut och snickra... *Heheh*
 
//Linnea

Någon som vill hoppträna?

Tänkte hoppträna på lördag eller söndag hos mig och om det är någon som vill komma och joina mig så hör av dig! =D
 

En bild från en hoppträning från i sommar då Vicke var här med sina små odjur och tränade ;)
 
Det som var i paketet från Gnagarboden var alltså bara saker till lilla bäbisen. En höhäck, en ljusblå Atlas 20 Open och en vit Akitaskål med tjock kant så nu matchar hon mina andra kaniner.
 
//Linnea
 

Kolla vad som knackade på dörren//Linnea

Fotat i höstsolen!

Jag gjorde ett tappert försök att fånga några fina bilder på kaninerna medans som satt på bordet. Objektivet som jag använde var litet, ett 28-80 mm.
Ja hur bilderna blev ser ni nedan...
 
Om ni tycker att bilderna blev dåliga, fota bättre själv. Hahah  =P
 
//Linnea

Varför valde jag kaniner som husdjur?

Jag hade alltid velat ha ett större husdjur är gerbiler, men pappa är allergisk så katt eller hund var uteslutet. Sen så började jag leta efter något djur som kunde bo ute året runt och klara av våran norbottniska kyla på vintern.
Svaret blev då kanin. Dom var söta, ganska lätta att sköta, man kunde ha dom hemma och dom var inte så dyra att ha. Som hittat tänkte jag då.
Efter att jag bestämt mig för kanin så började jag leta rätt ras. Jag ville helst av allt ha en Hermelin, men jag läste på internet att dom inte är lämpliga att ha ute (nog för att nu när jag läst på så vet jag att vilken kanin som helst kan i princip bli utekanin). Annars så tyckte jag att kaniner med nalle-face och hängande öron var söta så då började jag kika runt på Blocket efter dvv kaniner.
 
När jag hade mailat både till den ena och till den andra så fick jag svar från en som hade en kull i Råneå. Vi stämde tid för att komma och kolla på dom, ev tinga. Jag valde Morgan innan jag redan sätt han i verkligheten för att han var grå och hade en prick på nosen. Dock så hade jag bestämt att jag skulle köpa 2 kaniner som kunde bo tillsammans men Morgan var hane så då skulle jag bli tvungen att välja en hona...
Av honorna fanns det en viltgrå, chinchilla, viltgul och en svart att välja på. Jag tog den som låg så stilla i min famn och blundade, som då var bäbis Lakritzo (JAG VET! Fel, fel, fel att välja den som är död men hur mycket visste jag?). Det största skälet att jag köpte kaniner från nån random människa var för att dom var billiga, jag fick båda för 350:-, "vilket klipp" tänkte jag. Hahah! Det är ju patetiskt när jag väl funderar på det...
 
Den hämtade jag båda kaninerna 1 månad senare jag varit på resa utomlands.
Morgan dog av en medfödd lungmissbildning två månader efter jag fått hem kaninungarna och jag upptäckte att Lakritz hade bettfel någon vecka efter. Oseriösa uppfödare, samt att jag inte visste vad jag köpte.
 
 
Så ni som ska köpa kaniner för första gången, tänk efter noga före vad det är du vill ha för typ av kanin och köp aldrig en defekt kanin eller en kanin ur en defekt släkt/kull.
 
Jag ångrar aldrig att jag just fastnade för kaniner eftersom dom är så underbara och fina! ♥
 
//Linnea
 
 

Printade bilder från igår!

Satt och printade ut några bilder från hoppfilmerna från tävlingen igår.
 
Ursäkta kvallan:
Gillar Elwis i Eliten, hatar Lakritz i svåren och vill debba min lilla tjurskalle ♥
 
//Linnea

Tävlingsresultat!

Idag var jag på en mysig tävling i Wallöfs ridhus. Det var kallt ibörjan men sen blev jag svettig, kan ni gissa varför?
 
Sävast Wentworth
Första klassen var krok Elit som då var hans debut. Elwis var så fin, han hoppade luftigt och med fart. Han var helt perfekt med andra ord!
Felen blev 3+2, lika många fel som vinnaren, det var tiden som räknades men Elwis hade gjort korrigeringar så Alva var snabbare. Men en 2:a plats av 10 startande på krokdebuten är inte illa!
 
I Elit rak, som han debuterade i ÅKH för en månad sen lite drygt (innan han blev sjuk) var han också fin men det märktes lite att musklerna hade tagit på det jobbiga underlaget. Ett nedslag på stora Böjen (första hindret), en maxad box och på en framåtlutande M:et kombination samt 3 korrigeringar, totalt 4 fel i grunden. 6 felarna gick till final så han klarade sig väl. I finalen skärpte han sig och han bröt bara ut en gång före Kombiluten. 2 fel i finalen, totalt 4+2 och en 2:a plats igen :D
Debutanten Smilla tog certet på 1+1 har jag för mig. Hon var så fin!
 
Här kommer filmer från finalloppen:
 
Finalen krok:
 
Finalen rak:
 
Lilla (plöjarN) Lakritz
Lakritz första klass var alltså medelsvår krok. Men en fet och tokbrunstig kanin så är det inte lätt! Vi lyckades komma imål på 2 fel och blev ledare inför finalen där hon gick på 2 fel igen. Så uselt som kaninerna gick så räckte det till en 2:a plats och hennes andra krokpinne! Den behövde vi allt.
 
I svår raken var hon heeelt kass. Hon klarade första hindret som var en halvt uppbyggd Böjen och dom två rätuppståendena, resten krashade hon i. Totalt 7 fel och ingen final, såklart.
Aja who cares?
 
Khaos Stjärnstoft
Bäbis (Stina eller Sväva) fick ju också följa med och göra oss sällskap. Tillåbörja men så hade Cecilia med sig en massa andra bebisar som min bebo fick vara med i hagen en stund. Hon gillade det först, men sen började hon dominansrida på dom andra så ja... Då flyttade hon till en egen hage brevid Lovisas bäbis pytte Amy.
Hon fick skutta i sele en massa vilket först var lite läskigt men sen jätteroligt! Massor med glädjeskutt blev det ;)
Efter alla klasser var slutkörda så körde vi en gemensam "bäbisträning" som då var en liten minibana. Det var min bäbis första hoppträning!
 
Hon var skittjurig först (antar att hon är en äkta Sagabäbis) och ville göra allt förutom att gå rakt, sen gav hon sig lite och verkade tycka att det var helt ok.
Film på lillen:
Aww, hon är så fin ♥
 
Nöjd chey kan man säga ^^
 
//Linnea

Älska kaniner♥

Dom som inte har haft kanin eller har kanin har missat något stort!
Älskar verkligen kaniner och kaninhoppning, den enda nackdelen är att man måste städa så mycket hela tiden. Aja det är för fasen värt det =D
 
Lööövvee ♥
Diss till den feta dubbelhakan... Den som just börjat försvinna. Stackarn får ju inte ens nå pellets :(
 
Hiss att Elwis börjat bli glad och social igen, jag måste verkligen fortsätta pyssla om honom mycket. Han behöver tydligen det...
 
Ååååh! Kan inte fatta att hon är min, bara min ♥
 
Nu taggar vi tävling imorrn då, Elwis och Lakritz får slåss om placeringarna och bäbis får följa med och "inspireras" hihi!
Tack Moa för att jag får låna en tillfällig transportbur :D
 
//Linnea
 

Känner mig bortskämd!

Igår såg jag att jag hade hela 39 följare via Bloglovin! Kul att folk gillar min blogg :D
Jag är ju också bortskämd med en massa kommentarer (vilket är sjukt roligt) och en hel del läsare, igår var det 72 unika besökare (Y)
 
Nice!
Bara för att vara en vanlig kaninblogg så är jag väldigt nöjd.
 
På senaste tiden har jag bloggat mycket om min bäbis, så nu passar jag på att informera er lite om Elwis hälsotillstånd.
 
Han är typ helt återställd i magen nu, man bör bara vara lite försiktig med grönsaker och gräs. Pälsen är hyfsat fin, lite ruggig men det beror bara på fällningen och så. Han skuttar och är som vanligt på den aktiva fronten så därför har jag bestämt att han får starta Elit rak ock krokig (debut i krok) i helgen vilket blir spännande eftersom han aldrig hoppat i ett ridhus förut.
Det enda som inte är som förut är att han har blivit skygg och lite smårädd vilket är grymt irriterande. I don't like rädda tamdjur. Så ska dom inte vara. Jag har dessutom inte sådär jättemycket lust att bråka med honom varje dag så han får typ inte så himla mycket människokontakt som han hade behövt heller. Därför ska jag sluta sitta framför datorn nu och gå ut till odjuret.
 
Min busiga gosse i våras ♥
 
//Linnea

SNÖ!

Gud va härligt med lite vitt! Igår snöade det massor och allt stannade kvar över natten, dock håller det på att smälta bort nu...
 
Aja han iallafall få nån helt ok bild, dock är överlaget såååå dåligt! Vill att någon som kan fota kommer hem till mig nu :(
 
Fail haha!
 
//Linnea

Bäbis ute i sele!

Nu snöar det ute :o
Bilderna är dåliga, javet! Det var lite mörkt...
 
Hon älskar att vara ute i sele, busa, skutta och undersöka. Såå söt fast det är svårt att fota samtidigt som man ska hålla i ett koppel ^^
 
//Linnea

Mycket läxor!

Nu är det en sånhär tid då det är mycket läxor och prov. It sucks...


Elwis ska typ få hoppa Elit rak och debba Elit krok i helgen. Bäbis ska också få följa med och titta! :D
//Linnea

Varit och tävlat!

Nu sitter jag och Hanna och ugglar framför datan. Vi ska kanske ta ut bebis i sele för första gången idag. Har seltränat henne i garaget några gånger i veckan och det verkar inte vara något problem att ha på sig bogsele.
Tävlade somsagt igår, Lakritz debuterade svår rak x2 och Elwis hoppade svår rak utom tävlan då han är Elitklassad egentligen men jag ville mjukstarta.
 
Lakritz gick på 6 fel i första omgången och på 5 fel i andra, så det gick framåt iallafall!
 
Elwis gick på 2+2 och 1+2 helt ok, men är inte helt säker på om han får hoppa Elit i helgen...
Det regnade igår på tävlingen. Kulkul, härligt att det blir en inomhustävling nu på söndag då! :)
 
//Linnea

Min fina skylt...

...har jag vunnit på en tävling i sommras. Såg att det låg en skitcool kaninskylt på prisbordet, såklart var mina ninisar framgångsrika vilket resulterade en ny rolig skylt till kaninbodan :D
Igår var Hanna hos mig. Vi bakade, höll på med bäbisen, hoppade lite svår med Elwis och Lakritz samt snackade ett tag. Rätt så trevligt faktiskt. Hanna kanske övernattar i helgen, från lördag-söndag men vi får se om det blir av! =)
 
Har klurat ut några smeknamn till bäbisen (Khaos Stjärnstoft), men jag vill inte välja något förrän det känns rätt och det gör det inte med dessa namn tillsvidare...
Iris
Sväva
Sessan/Sessa
Siri (finns redan så njää, annars så hade det passat rätt så bra)
Sia (vill ha, men det fanns en kanin i klubben förut som hette Cia så det känns härmigt...)
Stjärna (typ för vanligt)
Stina (gillar typ inte människonamn på kaniner, men Stina är gulligt)
Imorrn är sista dagen på PRAO:en. Lite trist men ändå skönt att slippa mocka skit, städa och vara i skit hela tiden. Dock kommer jag sakna den sköna soliga skritturen i skogen idag... Så härligt med sånt höstväder!
 
//Linnea

Då var alla samlade på ett ställe!

Igår fick lilla Stjärnstoft flytta ut till dom andra kaninerna och in i 3-fackaren. Hon bodde inne i garaget där det är ca +13 grader så hon klarar flytten bra tillsvidare :)
 
Det fulaste är att jag har olika galler på alla burar. Jag vill ha den sorten som är på Elwis fack, men den går inte att köpa någe längre så då fick jag heltenkelt ta det gallret som fanns hemma till bäbisens bur... Aja, det går att byta!
Heheh! Ingen rör min kaninboda inte! >:(
 
Nu ska jag gå och möta upp Hanna på busshållplatsen!
 
//Linnea
 

Busig höna! ♥

Har jag sagt att hon är sååå perfekt?! ♥ Är så jäkla nöjd!
 
Bildbomb:
Goa vän ♥
 
//Linnea
 
 

Liten svar på tal #Stjärnstoft

Har fått några frågor ang bäbisen som jag tänkte ta i ett inlägg så jag slipper svara på samma frågor.
 
Vad ska hon kallas?
Jag har inte funderat ut något smeknamn än, men det kommer förhoppningsvis. Tillsvidare kallar jag henne bäbisen, snuttan och fining men det är inga riktiga smeknamn.
 
Vad har hon för färg?
Hon är isabellabrokad, fast hon är väldigt speciellt tecknad. När hon var en pytteliten bäbis så hade hon en ål och prickar över hela kroppen och huvudet/öronen var färgade. Nu är hon riktigt fin och charmig. Inte ofta man ser en sån fin kanin om jag måste skryta ;)

Här är kullen endast några dagar gammal. Foto: Maria Knutsson
 
När får hon debutera?
Om 10 dagar blir hon 3 månader och då tänkte jag börja selträna henne. Sen när hon är 3 mån och 2 v så börjar vi med hoppningen lite smått. Jag har ingen stress med att debutera, hon får ta den tid hon behöver och dessutom har vi bara 1 tävling i slutet av november.
Debuten blir alltså 24-25 november!
 
Är det blod på dörren?
Jamen klarre! Nää såklart... Jag brukar måla mina hinder där eftersom det är golvärme på golvet så färgen torkar snabbare. Mamma blir galen om hon ser att det har sprättat. Hahah! Hoppas att hon inte kikar in här på bloggen :P
 
Sen vill jag bara be er snällt att inte skriva anonymt, jag fullkomligt HATAR det. Se till att stå för det du skriver och kommenterar! Ibland tar jag bort jäkligt hemska kommentarer, vill undvika det tack...
 
Älskipälski ♥ Fööör perfekt! ♥
 
//Linnea
 

Yeah va fiiin! ♥

Hon är så himla busig och söt! Lite kropp har hon med ♥
 
Jag kom hem från SM:et i Umeå vid 12 slaget igår. Bäbisen var trött, jag med så hon fick hoppa in i buren och jag ner i sängen.
 
Min bäbis pappa är nu Svensk Mästare i krokig bana 2012 :D
 
Jag är så nöjd över snuttan, han kan inte önska sig något annat för hon är så fin! Khaos Stjärnstoft ♥
 
//Linnea

Bäbisen är underbar!

Nu sitter jag och snuttan på busstationen och väntar på resan hem.


Det har varit en lååång dag, men äntligen är vi påväg hem!


//Linnea

Skurad transportbur!

Imorgon kl 05.45 går bussen mot Umeå, SM i höjdhopp och Krokig bana. Jag kommer endast att vara där under lördagen så jag missar dock finalen i krok och höjdhoppet :/
Min bäbis kommer jag ta hem iallafall! :D


Jag städade Lakritz transportbur till bäbben och fixade allt så nu taggar jag SM!

See u there people!

//Linnea

Regnet öser...

Idag, och hela denhär veckan har jag varit och "jobbat" i stallet hela dagen så hela min kropp känns utsliten och trött. Inte nog med det! Rengnet har forsat ner heeela dagen...
 
Igår red jag en hopplektion på Tåtte och jag kommer även att hoppträna imorrn! Är typ i stallet hela tiden nu känns det som :P Inte för att det är något dåligt.
 
          Bilder på min fina Elwis från igår då det inte regnade.
På lördag så hämtar jag ju min knubbsäl! Khaos Stjärnstoft ♥
Även kolla på SM, träffa lite folk och sånt :D
 
//Linnea
 
 
 
 
 
 

IPhone by Elwis!

Elwis loveee IPhone ♥
Buy it fast and easy right now! Only the best for my rabb!
 
Hell yeah! (Y)
 
//Linnea

Elwis i hagen!

Igår var jag ute i hagen med Elwis och Vicke efter PRAO:en i stallet.
 
Han var så grymt söt så jag var tvungen att hämta kameran ^^
Lakritzo var också i hagen, men det hann bli för mörkt för att kunna få fina bilder.
 
På lördag hämtar jag min bäbis på Sm:et! Längtar :D ♥
 
//Linnea

RSS 2.0