Dag 1. Kaninens intresse för hoppning

Som kaninhoppare vet så har alla deras hoppkaniner varit nybörjare från början. Alla kaniner kan hoppa, stora som små, långhåriga eller korthåriga, det handlar oftast bara om viljan. I detta fall hoppviljan!
 
Var noga med varje steg av träning med din kanin så ger det bättre förutsättningar.
Börja med att selträna kaninen. När du kan gå med din kanin i sele och koppel utan problem så kan man börja hoppa lite smått. Var försiktig med att hoppa för mycket i början. Max 1 gång i veckan och inte mer än kaninen orkar.
Bygg upp en rakbana på lägsta nivån. När kaninen förstår vad du menar och springer självmant fram så kan man höja en nivå. Gå aldrig för fort fram, det gör så att kaninen tappar sitt självförtroende och slutar tycka om situationen.
Avsluta alltid när det går som bäst, även om det är frestande att höja =)

En kanin har både bra och dåliga dagar men sålänge man tar det försiktigt fram med sin kompis så borde det gå bra med tiden.
Vissa kaniner är mer "naturbegåvningar" än andra som har svårt för sig i början.

Det kan finnas olika orsaker till minskad hoppvilja, bland annat brunst, luktig hane eller att kaninen är skadad och har ont någonstans. 
 
Bäbis Sväva hopptränar på låg nivå.
//Linnea

Kommentarer
Postat av: pau

Kan man hoppträna på asfalt? Är inte de lite hårt underlag?
Din blogg är super bra!

//Pau

Svar: Jag skulle inte rekommendera att hoppträna på asfalt då det är ett hårt underlag som du säger och sliter mycket på kaninens kropp vid landning.Det är inte godkänt inom SKHRF att tävla på asfalt utan matta och jag brukar utgå efter reglerna på tävling då dom oftast är bäst.
Tack ska du ha :)
//Linnea

2013-12-17 @ 20:53:23

Innan du kommenterar:
• Alla elaka kommentarer tas bort!
• Tipsa mig gärna om du har några råd!
• Jag vill gärna höra era synpunkter!
• Blogg tips är välkommna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0