Gott nytt år!

Gott nytt år alla läsare! Om exakt 10 timmar börjar det nya året 2014 med nya spännande tider. För mig betyder 2014 meeer skola, fast ett år närmare 2015 som är kommer bli bästa året! =D

Många har frågat vad jag ska kalla min nya kanin. Justnu kallar jag henne mest för Mongo och Morran, mest på skämt först, men hon passar in på namnen riktigt bra så får se vart det slutar ;)
Morrmorr har börjat bli lite väl hotfull. Skyller på brunst haha!

//Linnea

Bättre sent än aldrig!

God Jul och gott nytt år önskar Linnea med kaninerna Sväva, Elwis, Mongo, Lakritz, Foxy och Damona ♥

Dan före dan

Finaste tjejerna gosar, eller? haha
Försökte göra så att Sväva fick sig en kompis, men Mongo ratade henne typ xD

Aja, det är inte lätt med envisa överdominanta kaniner. På tal om överdominanta kaniner så vill inte Damona hålla sams med Foxy och Lakritz så nu får hon inte bo med dom mer sålänge hon brunstar och vill rida på sina burkompisar helatiden... Det är ett stort problem att bo i en kompostgallerhage på vintern. Help her someone.

//Linnea

Candy time

Smaskigt med lite start på jullovet när det spöregnar och är trist ute tycker kaninerna.

//Linnea

Anmäld till Kista

Glöm nu inte att anmäla er till Kistamässan 2014. Sista anmälningsdag är idag!

Det blir min första Kistamässa och troligtvis så är det lika roligt som det låter =D
Jag kommer ha med mig Elwis och Sväva dit. Elwis åkte till Kista förra året med Lovisa som tävlade honom. Det gick superbra då tycker jag, så hoppas att han har lust att sköta sig engångtill. 
Sväva vet man aldrig med så jag får se det som en liten miljöträning.
 
Foto: Gabriella Ledin
Elwis på Kista 2013


Min anmälan 

//Linnea

Operation Lakritz

I helgen när jag matade kaninerna såg jag att det stack ut en tand ur Lakritz mun. Kikade lite på tänderna och en undertand hade alltså växt ut åt skogen.
Lakritz har bettfel sedan tidigare, men det har inte varit något problem på över 2 år nu (vi slipade dom hos veterinären regelbundet förut). Den plötsliga utväxten kan bero på att hon har ätit mindre hö på senaste tiden, men jag tror mer på att hon fått sig en smäll när kaninerna jagat varandra i buren. Tycker att tanden ser lite vriden ut nu.

I alla fulla fall så ringde jag Cecilia, en från klubben som jag vet att hon har erfarenhet av att klippa tänder på kaniner. Hon berättade hur jag skulle göra och det gick jättesmidigt utan blod och panik. Tur att Lakke är snäll ♥
Före
Efter. Inte helt perfekt nu heller, men bättre än innan.

Vi klippte tanden med en vanlig klosax och slipade till dom vassa hörnen med en nagelfil. Tänkte först försöka fila till övertänderna lite rakare också, men jag är ju ingen tandläkare så lät det vara.
Hoppas att den inte växer ut fult igen. Vill inte behöva ta bort henne pga detta... =(

//Linnea

Stolt pappa!

Det går jättebra för Elwis och Socka-barnen på tävlingsbanorna nu. Alla 4 ungar har minst varsin pinne och Mocka "Forjoy's Capella" är redan svårklassad med 3 pinnar i både rak och krok. Tror hon har tagit ca 15 pinnar på i rad nu.
Det är jätteroligt när det går bra för småbarnen =D


En film på Mocka från idag


En film på Crux


En film på Chrille
Har ingen film på Zeus så får bli en bild istället

Tror inte att Elwis och Kitty-barnen har hunnit debba än, så det är bara att vänta och se =)

//Linnea

Nytt tillskott

Ett tag sen jag kikade in här. Felååt mej men har haft så mycket att göra. Slänger in ett inlägg nu när tiderna börjar närma sig JULLOV! :D Exakt 5 skoldagar kvar för min del. Den som väntar på nå gott, väntar aldrig för länge...

Screw you din jobbiga "dag-för-dag-lista", never again, men nu har jag ju provat på det iallafall. Är åtminstone skyldig er en film om hur det går till på en kanintävling.
Ska på 2 tävlingar nästa helg så ska inte glömma att filma då! Lovar =)

Varit på krok och höjd SM i helgen med Elwis och Sväva. Båda skötte sig bra, Elwis fick placering och blev 12:a i kroken på 1+4+4 och Sväva hamnade på 19:e plats i höjden på 70 cm.

Dessutom fick jag hem min nya kanin som jag väntat på sedan midnattsolscupen då Cea (Pinglans Gt Ch Cetacea) och Monnie (Stjärnan's S Ch Voodo) parades.
Kaninen är från Tina Larsson (Grenens Kaniner) och heter Grenens Loa Marinette Congo och är en stor harliknande järnblå hona.
Kallar henne Mongo för tillfället då jag inte föredrar kaniner med upp-öron som ni kanske vet ;) Jag är jättenöjd med henne (även fast öronen är paraboler) och är i full gång med att selträna och lära känna henne. Hon är ca 4,5 mån nu så man kan säga att hon är lite sent tagen, men hon tar allt possitivt även fast hon är osäker och rädd ibland.
Tycket mitt utgångsläge är bra i alla fall =D
Hoppas att jag inte uttråkade er allt för mycken nu med en massa text.

HAVE FUN

//Linnea
 

RSS 2.0