Är det okej att avla?

Bloggägaren Linnea startade en väldigt intressant tråd på Kanin Ifokus, den hittar ni här. Där diskuteras frågan om man ska ta kull eller inte, och vad som egentligen är ett bra skäl för att ta en kull.

Självklart ska man få avla. Men - ha ett syfte. Det är väldigt gulligt med kaninungar, men det är ingen anledning. Jag anser att för att para sina kaniner ska man ha ett syfte samt en plan om man inte kan sälja kaninen. Dessutom så ska man kolla upp - finns det ett intresse för den här kullen? Om inte, så kanske du inte borde ta den där kullen. De små kaninungarna blir också stora och måste ha egna burar och har du otur står du där med 10 ungkaniner och inte en köpare så långt du kan se. Det är inte kaninernas fel, de vill få bra villkor och ett rättvist liv ändå.
Det föds kaninungar varje dag, är verkligen din kombination så mycket bättre? Fundera på det.

Men, ni som har kunskap, ett syfte och potentiella köpare samt vet vad ni ska göra med kaninerna om ni inte får de sålda - varsågod att para.

Min förhoppning är att just du tänker efter och gör det rätta. Då kommer vi att få en trevligare kaninvärld utan ett överflöd av kaniner som inte har ett bra hem.



Min lillasyster tillsammans med Mollie, ca 7 veckor gammal.

/Emma


Kommentarer
Postat av: Johanna (Kaninen Hogge)

Det kan ju vara dumt att ta en kull om man inte själv faktiskt har plats för alla ungarna om man inte skulle lyckas sälja dem, sen är väl gullighet ett sorts syfte att skaffa dom om man nu vill behålla dem själv. Finns ju dock MÅNGA aspekter att tänka på innan man tar en kull överhuvudtaget och det är bra att diskussioner om det startas!

2012-03-25 @ 17:44:53
URL: http://viciousme-hogge.blogspot.com/
Postat av: Sanna

Bra skrivet! Man ska inte para bara för att kaninungar är söta...

2012-03-25 @ 19:56:51

Innan du kommenterar:
• Alla elaka kommentarer tas bort!
• Tipsa mig gärna om du har några råd!
• Jag vill gärna höra era synpunkter!
• Blogg tips är välkommna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0