Dag 3. Uppklassningstabellen

I kaninhoppning finns det ett uppklassningssystem som innehåller "pinnar" (uppklassningspinnar, beteckningen är U i tävlingsboken) och "cert" (certifikat, beteckningen är C i tävlingsboken).

Man börjar tävla i lättklassen (max 30 cm högt och 45 cm långt) där man ska ta 3 pinnar för att gå upp till en högre nivå, medelsvår (max 38 cm högt och 80 cm långt). Från medelsvår krävs det också att man tar 3 pinnar för att gå upp till en högre nivå, svår (max 45 cm högt och 80 cm långt). Från svår till elit (max 50 cm högt och 80 cm långt) krävs det 5 pinnar.
För att få en pinne får man max ha 4 fel totalt och om man har 0 fel totalt så får man garanterat en pinne oavsett hur många startanden det är i klassen.
I höjd och längdhopp ej elit krävs det också 3 pinnar upp till elit. Man har 3 försök på sig att hoppa den aktuella höjden och alla som klarar 60 cm högt eller 160 cm långt får en pinne.

I eliten tävlar man om cert. Det krävs minst 3 cert i enskild gren för att man ska bli Champion i en gren. Minst ett av dom 3 certen ska vara tagna i en annan klubb än dom andra certen.
Vinnaren på 10 starter får ett cert, ettan och 2:an får cert vid 25 starter och vid 50 starter får 1:an, 2:an och 3:an cert. Det finns ingen max gräns på antal fel man får ha för att kunna ta ett cert. I längd och höjdhopp elit måste man hoppa minst 70 cm högt eller 180 cm långt för att kunna ta ett cert.
 
Om man har minst 3 cert och ett från en annan klubb i en bangren så är man Champion, har man det i 2 grenar är man Great Champion (förkortas Gt Ch), är man det i 3 grenar så är man Super Champion (förkortas S Ch) och är man det i alla grenar (rak, krok, höjd och längd) då är man Grand Champion (förkortas Gd Ch) och det är den högsta titeln en kanin kan få.
Just nu finns 2 levande kaniner i SKHRF som är Grand Champion, dessa är Amores Gd Ch Perspisious som bor i skåne och den andra är Grenens Gd Ch Discovery som bor här i Norrbotten.

Bjuder på en bild på Disa, Grenens Gd Ch Discovery
Hoppas att jag fick med allt =)
 
//Linnea

Kommentarer
Postat av: Elsa

Hur många läsare har du per dag?

2013-11-16 @ 13:34:18
Postat av: Maria

Hej, jag skulle vilja komma i kontakt med dig men hittar ingen mailadress,
vänligen Maria

Svar: Du kan nå mig på lilla.lakritz@hotmail.com
//Linnea

2013-11-20 @ 23:03:45

Innan du kommenterar:
• Alla elaka kommentarer tas bort!
• Tipsa mig gärna om du har några råd!
• Jag vill gärna höra era synpunkter!
• Blogg tips är välkommna!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0